Omasairaala

Ensimmäinen Pohjola Sairaala Helsinkiin

Helsingin Pikku Huopalahdessa sijaitsevaan kiinteistöön tehtiin vuoden 2012 aikana vaativan rakennushankkeen ensimmäinen vaihe. Käytännössä kyseessä oli kaksivaiheinen projekti, jossa rakennetaan kokonaan uusi sairaala olemassa oleviin tiloihin. Toimistotiloista ja vähittäiskaupan myymälätiloista saneerattiin ortopedinen yksityissairaala kaikkine sairaalan tarvitsemine tutkimus- ja hoitotiloineen.

Tulimme projektiin mukaan jo suunnitteluvaiheessa ja osallistumme suunnittelunohjaukseen yhteistyössä koko rakennuttajaorganisaation kanssa. Finrem toimii hankkeen projektinjohtourakoitsijana ja päätoteuttajana.

Tammikuussa 2013 sairaala avasi ovensa, kun kaksi leikkaussalia aloitti toimintansa. Finremin toimiminen projektinjohtourakoitsijana mahdollisti sen, että osa tiloista saatiin sairaalatoiminnan käyttöön jo noin puolen vuoden rakentamisen jälkeen.

Sairaala rakennettiin loppun hankkeen toisessa vaihessa, joka vietiin läpi sairaalatoiminnan ollessa käynnissä koko ajan. Tällä lailla rakentaminen  – samanaikaisesti sairaalatoiminnan kanssa – on haasteellista ja mahdollista vain töiden tarkalla ja joustavalla aikataulutuksella. Toisen vaiheen rakennustyöt valmistuivat vuoden 2013 loppuun mennessä, jonka jälkeen sairaala oli tilojen suhteen suunnitellussa laajuudessaan.

"Finremin porukka on ollut loistava ja työn jälki äärimmäisen hyvää. Voimme luottaa siihen, että seinän takana kaikki on kunnossa. Meillä sairaalassa on iskulause: kaikki onnistuu. Se pätee myös Finremiin. Ihan sama millainen ongelma tai viime hetken muutos on tullut, niin aina kaikki on onnistunut."

– Harri Aho, toimitusjohtaja, Omasairaala Oy

Lisää Referenssejä

Seuraava Referenssi

Indonesian Suurlähetystö

Peruskorjaus