Suomen Lähetysseura

Toimistotiloista asuntoja

Suomen Lähetysseura on kirkon ulkomaantyötä maailmanlaajuisesti tekevä järjestö. Heidän päätoimipisteensä on Helsingin Tähtitorninkadulla sijaitseva yli 100-vuotias Lähetystalo. Suomen Lähetysseura päätti muuttaa Lähetystalon välittömässä yhteydessä olevassa kiinteistössä omistamansa toimistot asuinhuoneistoiksi.

Kohteen pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Marjaana Harjapää (Optiplan) ja urakoinnin toteuttajaksi valittua Rakennus Finremiä valvoi Petteri Kaarna (HSSR)

Asuntojen kaikki lattiarakenteet, pinnat ja talotekniikka uusittiin; valoa ja avaruutta tuotiin vaaleille pinnoille mm. ranskalaisten parvekkeiden avulla.

Työmaan vastaava mestari Tino Saari koki urakan haastavana ja mielenkiintoisena. “Vanha talo tuo aina mukana yllätyksiä; osaa niistä osaa odottaa ja niihin varaudutaan, mutta aina sieltä jotain odottamatontakin putkahtaa. Näitä sitten mietitään omalla väellä ja suunnittelijan kanssa, että miten hoidetaan. Paperilla tällaista rakennusta ei valmiiksi tehdä.”, toteaa Saari.

"Finremin joustava ja osaava porukka teki hyvää yhteistyötä suunnitelijoiden ja rakennuttajan kanssa. Kaikkien onnistuessa erinomaisesti loimme lähes 100-vuotiaaseen taloon upeita, moderneja asuntoja - lopputulos hivelee arkkitehdinkin silmää."

- Marjaana Harjapää, arkkitehti SAFA, Optiplan

Lisää Referenssejä

Edellinen Referenssi

Indonesian Suurlähetystö

Peruskorjaus

Seuraava Referenssi

Kanta-Sarvis

Käyttötarkoitusmuutos Peruskorjaus